Sjöson AB ny majoritetsägare i Fristad Bygg

- ser stark tillväxtpotential

 

 

Den 1 februari stod det klart att Sjöson AB tillsammans med Jonas Karlsson Affärsutveckling AB förvärvar majoriteten i AB Fristad Bygg. Lars Serrander, ägare sedan 1982, lämnar bolaget medan kompanjonen Peter Serrander är fortsatt partner och delägare i bolaget. De nya ägarna ser en stark tillväxtpotential för Fristad Bygg - främst inom affärsområdet Construction Management, där man även fortsättningsvis ska vara marknadsledande inom byggsystem i trä.

 

- Fristad Bygg är den mest intressanta aktören i Sverige inom hållbart byggande. vi tror helhjärtat på företaget, dess kunder och inte minst medarbetarnas kompetens. de nuvarande styrkorna kommer ligga till grund för fortsatt tillväxt. Det är både glädjande och tacksamt att få möjligheten att förvalta och utveckla ett så pass anrikt och framgångsrikt företag som Lars och Peter Serrander med medarbetare har byggt upp tillsammans under många år, säger Lars Sjöberg på Sjöson AB.

 

"Vårt entreprenörskap och affärstänk blir en tydlig trygghetsfaktor"

Fristad Bygg har haft Fristad strax utanför Borås som bas sedan 1941 då Helge Hermansson startade bolaget. Under de senaste 45 åren har företaget ständigt utvecklats med nya affärsområden. nya kundkoncept, internationella samarbeten och spets på många områden, alltid med utgångspunkt från djupt rotade värderingar. men trots den lokala förankringen med flest uppdrag i och omkring Borås har man på senare år hamnat i blickfånget för hela landets byggbransch. Mycket tack vare sin unika spetskompetens inom avancerade träkonstruktioner men också för sin samverkan för hållbarhet. - Fristad Bygg har en unik kompetens att både utveckla och utföra byggprojekt. Vi ser tillväxt inom samtliga av företagets fyra affärsområden. Man är marknadsledande inom träkonstruktioner, samarbetar med världsledande leverantörer och har branschens bästa kompetenser inom företaget. Vi går in i ett företag med urstarka värden och med vår erfarenhet av entreprenörskap och affärstänk blir vi en trygghetsfaktor som långsiktigt kan utveckla Fristad Bygg ytterligare, säger Hans-Anders Karlsson på Sjöson AB.

 

Delad vision ledde till nytt ägarskap

Lars Serrander lämnar företaget med förvärvet ett välrenommerat byggföretag med idag nästan 100 anställda och en årsomsättning på närmare 300 miljoner vid senaste bokslut. Och enligt honom själv hamnar företaget nu i trygga händer. - Vi har fått erbjudanden från flera större koncerner och företag, både lokalt och nationella, men det var först när Sjöson visade intresse som det kändes rätt, säger Lars Serrander. - Vi har en samsyn på entreprenörskap och delar vision och värderingar. De blir en kompetent ägare som skapar trygghet för de anställda och den fortsatta utvecklingen. Både jag och Lars känner  samklang med såväl Sjöson som Jonas Karlsson och tror att de kan ta företaget in i framtiden på ett mycket bra sätt, säger Peter Serrander, som blir kvar som partner och delägare.

 

Ett av de första uppdragen som står på agendan för de nya ägarna blir att rekrytera ny VD. Den processen har precis inletts.

 

Kontakt 

Hans-Anders Karlsson

Tel. 070 284 84 90

hans-anders.karlsson@sjoson.se

 

Sjöson AB drivs av Lars Sjöberg och Hans-Anders Karlsson. Vi bygger inte hus, vi utvecklar samhällen och skapar nya mötesplatser som kan berika hela landsdelar, städer, stadsdelar eller kvarter. Idag har vi pågående byggnadsprojekt med projektet Aromalund i Lund och Kirseberg i Malmö. Inom vår vision om ett bättre samhälle verkar vi inom Fastighetsutveckling, projektering, förvaltning samt även förvärv av företag som delar vår företagsfilosofi.

 

Pressmeddelande_Sjöson_Fristad_bild.pdf

 

Publicerat 2018-02-01
   

Den här webbplatsen använder cookies