Flerbostadshus i massivträ

 

Sveriges skogar växer med ett femvåningshus i minuten!!! Att bygga i trä är det moderna sättet att bygga och det enda rätta ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi ärver inte jorden av våra fäder, vi lånar den av våra barn.

 

Den 18 april kl. 14:00 fälldes det första trädet på Åsbovägen i Fristad. Det var en liten ceremoni på byggplatsen där bland annat Carin Ramneskär, vice ordförande i SABO och representanter ifrån Kommunstyrelsen, Fristad Bygg och Fribo fanns på plats.

 

Läget vid Åsbovägen är bästa tänkbara med gångavstånd till all service. Inom några hundra meter finns mataffär, butiker, restauranger, caféer,  bensinmack med postservice, Vårdcentral, banker, gym, kyrkor, äldreboende, tågstation, busshållplatser m.m. Så centralt boende att bilen faktiskt blir överflödig.

Inflyttning i det första huset är planerad till våren 2014 och för hus nummer 2 några månader senare.

 

Totalt är det 44 lägenheter som vi ska bygga.  Trämaterial både synligt och osynligt, såväl invändigt som utvändigt. En spännande satsning i linje med projekt Trästad 2012, som verkar för ökat modernt träbyggande i det hållbara samhället. Byggnaderna ska utformas så de energimässigt ligger i framkant och inspirera till både klimatsmart och rationellt trähusbyggande.

 

Läs mer om varför massivträ Darfor_massivtra.pdf

 

Se även Fristadbostäders hemsida

 

   

Den här webbplatsen använder cookies